zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší zmasilé kuře se vykuchá, opláchne, rozčtvrtí a jednotlivé čtvrtky se vykostí. Pak se osolí, opepří, obalí v rozšlehaném vejci, rozehřátém másle a jemné bílé strouhance. Obalené čtvrtky se vloží do rozpuštěného másla a smaží se asi 15-20 minut. Oloupaná cibule se nakrájí na kroužky o síle 3-5 mm, ponoří se do vaječného těstíčka a usmaží se na horkém oleji. Oloupané banány se nakrájejí na silnější plátky a krátce se opečou na másle. Usmažené kuře se položí do středu talíře, lehce se podlije portskou omáčkou, obloží střídavě smaženou cibulí, opečenými banány a ozdobí řeřichou nebo zelenou petrželí a trochou smažené bramborové slámy. Kuře a cibule se nakonec pokapou rozpuštěným máslem.
www.tacos.cz Příprava portské omáčky: Silná hustší šťáva z telecí pečeně (nemastná) se ochutí portským vínem a krátce, mírně se povaří.