4 porce: 4 kuřecí křídla, 1
/2 lžička moučkového cukru nebo hnědého, 1
/2 lžíce vodky nebo brandy, 6 jarních cibulek, 3 lžíce bambusových výhonků (celeru, kedlubny, chřestu, zelí, paprik), 1
/2 lžička mletého zázvoru nebo plátkového, 1/2 dl vývaru, 1/2 dl vína, 1
/2 lžíce sušených hub, vepřové sádlo,
Zálivka: 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2 lžička škrobové moučky, 1/2 lžíce vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí křídla odříznutá od prsíček rozdělíme v kloubech na tři díly, spaříme vroucí vodou a dáme okapat nebo osušíme. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a cukr. Když začne cukr měnit barvu, přidáme kuřecí křídla a rychle opečeme ze všech stran spolu s celými cibulkami a bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou) nakrájenými na kostičky. Přidáme houby a zázvor, přilijeme víno a pálenku a krátce podusíme. Pak vyjmeme cibulky a zbytek podusíme 10-15 minut. Podle potřeby lehce podlijeme vodou. Nakonec přidáme zálivku a povaříme, až pokrm zhoustne. Vrátíme sem opečené cibulky a prohřejeme.
www.tacos.cz Podáváme s rýží a hlávkovým salátem, nebo jako předkrm.