Krevety Tokyo
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg uvařených krevet, 4 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce octa, 2 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce saké (můžeme použít sherry), 15 jarních cibulek nakrájených nadrobno, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Krevety rozložíme v jedné vrstvě na dno větší ploché misky. Na pánvi přivedeme k varu sójovou omáčku a přidáme nastrouhaný zázvor. Plamen snížíme na minimum a vaříme tak dlouho, až se většina tekutiny vypaří. Přidáme ocet, cukr, saké a sůl a směs nalijeme na krevety. Misku přikryjeme fólií a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny vychladit. Krevety vyndáme z marinády a naaranžujeme je na talíře. Ozdobíme zelenou cibulkou a podáváme.