Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Kuře vyjměte, vývar zceďte. Chřest v něm uvařte al dente za 8 až 10 minut (nebo déle, podle jeho velikosti). Vyjměte ho kleštičkami a odložte do mísy s ledovou vodou. Totéž proveďte s fava fazolemi (loupaný bob) a vařte je 5 minut. Želatinu namočte na 10 minut do studené vody, pak ji vyždímejte v rukou a vmíchejte do zcezeného vývaru.
www.tacos.cz Kuře vykostěte. Připravte tapenádu smícháním drceného česneku, ančoviček, kaparů a oliv. V případě potřeby přidejte trochu olivového oleje. Do koláčové formy nebo teriny nalijte polovinu vývaru, naaranžujte vrstvu chřestu, vrstvu kuřete a vrstvu fazolí. Přilijte větší část zbývajícího vývaru a nechte 15 minut odležet v chladničce. Pak vyjměte terinu, povrch potřete tapenádou a zalijte zbylým vývarem (v případě potřeby ohřátým). Přikryjte a ponechejte aspoň přes noc v chladničce.
www.tacos.cz V den D vyjměte terinu z formy a vychutnejte si ji. (Chcete-li terinu vyklopit z formy, přejeďte kolem ní nožem, aby se uvolnily okraje, a poté vložte formu na 10 vteřin do hrnce s horkou vodou. Vyklopte ji na servírovací mísu. Nebo také při přípravě můžete dno formy pokrýt potravinovou fólií.)