zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vařící osolené a nepatrně okyselené vody přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a koření, přivedeme k varu, povaříme 10 minut a vložíme očištěné porce kapra. Příkon tepla zmírníme a vaříme velmi mírným varem nejdéle čtvrt hodiny. Vařené porce kapra z vývaru vyjmeme, opatrně vykostíme a necháme vychladnout. Urovnáme je na mísu, přelijeme marinádou a necháme v chladničce proležet. Před podáním je ozdobíme petrželkou a proužky sterilované kapie.
www.tacos.cz Příprava marinády: majolku zředíme vínem a citrónovu šťávou, přidáme ušlehanou smetanu, na tenká kolečka nakrájenou spařenou cibuli, okapaný hrášek, na nudličky nakrájenou mrkev a celer (z vývaru) a sterilovanou okurku.