cpt. Cook
 

Játrová pěna

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr ve smetanové marinádě

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6 plátků kapra, 115 dkg majonézy, 1/2 dl šlehačky, 3 lžíce bílého vína, citrónová šťáva, kousek mrkve, kousek celeru, kousek cibule, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1/2 malá nakládaná okurka, celý pepř, bobkový list, nové koření, ocet, sůl, nakládaná kapie na zdobení, zelená petrželka na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vařící osolené a nepatrně okyselené vody přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a koření, přivedeme k varu, povaříme 10 minut a vložíme očištěné porce kapra. Příkon tepla zmírníme a vaříme velmi mírným varem nejdéle čtvrt hodiny. Vařené porce kapra z vývaru vyjmeme, opatrně vykostíme a necháme vychladnout. Urovnáme je na mísu, přelijeme marinádou a necháme v chladničce proležet. Před podáním je ozdobíme petrželkou a proužky sterilované kapie.

www.tacos.cz Příprava marinády: majolku zředíme vínem a citrónovu šťávou, přidáme ušlehanou smetanu, na tenká kolečka nakrájenou spařenou cibuli, okapaný hrášek, na nudličky nakrájenou mrkev a celer (z vývaru) a sterilovanou okurku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2633x    verze pro tisk

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu
(Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun)

Kaviár z baklažánů

Koktajl z kuřete

Krabí koktejl

Krabí maso na karí

Krevetkový koktajl

Krevety Tokyo

Kuřecí játra na sherry

Kuřecí salát

Kuřecí salát s petrželkou

Kuřecí terina s chřestem, fazolemi a tapenádou
(Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade)

Květákový salát s vejcem

Lososová majonéza

Lososové překvapení s čerstvým kozím sýrem

Lososový aspik s pomeranči

Lososový koktail

Marinované žampióny

Meloun s parmskou šunkou