Krevety Tokyo - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg uvařených krevet, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce octa, 2 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce saké (můžeme použít sherry), 5 jarních cibulek nakrájených nadrobno, sůl
Krevety rozložíme v jedné vrstvě na dno větší ploché misky. Na pánvi přivedeme k varu sójovou omáčku a přidáme nastrouhaný zázvor. Plamen snížíme na minimum a vaříme tak dlouho, až se většina tekutiny vypaří. Přidáme ocet, cukr, saké a sůl a směs nalijeme na krevety. Misku přikryjeme fólií a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny vychladit. Krevety vyndáme z marinády a naaranžujeme je na talíře. Ozdobíme zelenou cibulkou a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka