Koláč s liškami a pecorinem
Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo
recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus: 30 dkg lišek, extra virgin olivový olej, 1
/2 stroužek česneku, 30 dkg
ricotty, 10 dkg pecorina, 3 bílky, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 6 dkg mletých lískových ořechů, tymián, 1
/2 balíček křehkého těsta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte lišky, největší z nich rozkrojte napůl a ostatní nakrájejte na plátky. Na troše oleje osmahněte stroužek česneku, nechte na něm plátky hub nasát chuť, pak je okořeňte, přikryjte a 10 minut necháte dusit. Do mísy dejte ricottu, strouhané pecorino, bílky, sůl, pepř a muškátový oříšek a promíchejte. Vyválejte obdélníkový balíček těsta brisé a vyrovnejte i s pečicím papírem do obdélníkové formy, dno i stěny. Dno propíchejte a rozprostřete na ně lískooříškovou drť, poté přidejte dušené houby a odrhnuté lístky čerstvého tymiánu. Nalijte na ně sýrovou náplň a zarovnejte ji, naaranžujte půlky lišek, které jste si odložili a pečte koláč v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 50-60 minut. Pokud má tendenci příliš tmavnout, přikryjte povrch alobalem.