cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  40 dkg hladké mouky, 15 g sušených kvasnic, 2 dl vody, 8 lžic olivového oleje, 4 g soli, 1/2  červená cibule, 1/2 lžíce slunečnicových semínek, 1/2 snítka rozmarýnu, 4 cl olivového oleje, 1/2 lžíce vody, 2 g soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz V míse kuchyňského robotu s hákem smíchejte mouku, droždí, teplou vodu, olivový olej a sůl. Pomalu hněťte 15 minut. Kouli potřete olejem a těsto nechte 1 hodinu odpočívat v míse kuchyňského robotu přikryté vlhkou, dobře vyždímanou utěrkou, pokud možno v teplé místnosti.

www.tacos.cz Těsto trochu propracujte rukama, abyste z něj vytlačili vzduch. Na plechu vyloženém pečicím papírem rozválejte těsto na obdélník o tloušťce 1 cm. Nechte ho odpočinout při pokojové teplotě, aby těsto mohlo ještě chvíli kynout. Předehřejte troubu na 200 °C.

www.tacos.cz Do těsta vtlačte prsty, abyste po celém povrchu udělali důlky, přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli, lístky rozmarýnu a slunečnicová semínka. Zbylý olej vyšlehejte s vodou a potřete jím těsto. Posypte je zbylou solí a nechte 10 minut odpočívat. Pečte asi 20 minut.

vloženo 26.09.2022    zobrazeno 578x    verze pro tisk

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)