Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre recept ze stránek www.tacos.cz
na křehké těsto: 1/2 žloutek, 12.15 dkg másla, 2 lžíce studeného mléka, 20 dkg hladké mouky
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte na placku a přeneste ji do formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Z brie odstraňte kůrku a nakrájejte jej. Přípravte náplň: vejce rozšlehejte v míse s hořčicí, smetanou a špetkou soli.
www.tacos.cz Na těsto nalijte tenkou vrstvu hořčičného krému, pak střídavě plátky brambor, kousky šunky, sýra a krému, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Posypejte povrch černými hořčičnými semínky a pečte 1 hodinu.
www.tacos.cz Koláč můžete podávat teplý nebo studený se salátem z čekanky s hořčičnou zálivkou.