cpt. Cook
 

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Francie - Normandie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jablečný tatin s camembertem

Tatin aux pommes et au camembert

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  křehké těsto, 15  jablek, 12 koleček andouille de vire (vepřové klobásky z Normandie), 1/2  camembert, 4 lžíce medu, 10 cl černého piva (v originálním receptu samozřejmě taky normandské), 1/2 hrst pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jablka oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Med rozehřejte na pánvi vhodné i do trouby, třeba s odnímatelnou rukojetí. Přihoďte jablíčka a zalejte je pivem, prohřívejte je, dokud se pivo neodpaří. Poklaďte na ně kolečka klobásky a poté plátky camembertu, zasypejte nasekanou pažitkou. Nakonec zakryjte plátem křehkého těsta, přebývající okraje zastrkejte dovnitř kolem okrajů pánve. Dejte na 30-35 minut do trouby předehřáté na 180 °C. A ještě teplé pak překlopte na dostatečně velký talíř.
vloženo 28.10.2020    zobrazeno 1007x    verze pro tisk

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)