cpt. Cook
 

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

Focaccia s ořechy

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

těsto: 15 dkg vlašských ořechů, 115 dkg hladké mouky, sůl, 8 dkg másla, 1/2  žloutek,

náplň: 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce olivového oleje, 4  šalotky, 20 dkg mangoldu, 1/2 hrst šalvěje, 2  hrušky, 3  vejce, muškátový oříšek, 115 dkg crème fraîche, 115 dkg gorgonzoly dolce, 15 dkg vlašských ořechů

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ořechy do těsta rozmixujeme ve food processoru na strukturu strouhanky. Smícháme je s moukou a špetkou soli. Krátce pulsem spojíme, přidáme máslo a dalším pulsem spojíme i se žloutkem do hustého těsta. Pokud by se spojit nechtělo, přidáme ještě lžičku vody. Uhnětenou kouli těsta zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do ledničky.

www.tacos.cz Troubu připravíme vyhřátou na 180 °C. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme šalotku nakrájenou na měsíčky a osmahneme s přidanými stonky z mangoldu a hodně nadrobno nasekanou šalvějí, 5-8 minut, dokud nezačne karamelizovat. Pak přihodíme i nakrájené listy mangoldu a necháme je na pánvi zvadnout, stáhneme z plamene.

www.tacos.cz Těsto vložíme mezi dva listy pečicího papíru a rozválíme na tloušťku mince. Vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 20 cm a dáme znovu půl hodiny chladit. Omyté a jader zbavené hrušky nakrájíme na plátky, a na plechu je zastříkneme 1-2 lžíčkami oleje. Těsto zakryjeme pečicím papírem, zasypeme suchými fazolemi, aby nedělalo boule a pečeme 15 minut vedle hrušek. Odstraníme fazole i papír a ještě zapečeme dalších 8-10 minut, až zezlátne.

www.tacos.cz V míse zlehka rozšleháme vajíčka, zastrouhneme je muškátovým oříškem, smícháme s crème fraîche a nadrobeným sýrem. Půlku směsi nalejeme na koláč, na to dvě třetiny mangoldu, zdobně poklademe hruškami, opět mangold a konečně zbytek vajec se sýrem. Ozdobíme půlkami ořechů a pečeme 28-30 minut, nebo dokud není vše zlaté a propečené. Před podáváním necháme 20 minut odpočinout.

vloženo 27.10.2020    zobrazeno 1116x    verze pro tisk

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)