Hraničářský guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kg předního hovězího bez kosti, 2 větší cibule, 115 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 sklenka leča, 3 brambory, 15 feferonek, majoránka, mletý pepř, sůl, česnek, vepřové sádlo nebo olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli, zpěníme mletou papriku, přidáme protlak, mírně podlijeme vodou, vložíme maso, osolíme a spolu s kořením (feferonky, česnek, pepř, majoránka) dusíme pod pokličkou doměkka. Pak přidáme na větší kousky nakrájené brambory, doplníme lečem a dusíme, až změknou brambory. Podáváme s chlebem.