Hraničářský guláš - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg předního hovězího bez kosti, 2 větší cibule, 15 dkg vepřového sádla, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 sklenka leča, 3  brambory, 5  feferonek, majoránka, mletý pepř, sůl, česnek, vepřové sádlo nebo olej
Maso nakrájíme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli, zpěníme mletou papriku, přidáme protlak, mírně podlijeme vodou, vložíme maso, osolíme a spolu s kořením (feferonky, česnek, pepř, majoránka) dusíme pod pokličkou doměkka. Pak přidáme na větší kousky nakrájené brambory, doplníme lečem a dusíme, až změknou brambory. Podáváme s chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka