cpt. Cook
 

Guláš slovenský (tzv. škvrk)

Guláš z hovězího masa s tykví

Guláš z podkostecké hájovny

Guláš základní

Hamburský guláš

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Harira

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 lžíce olivového oleje, 30 dkg hovězího masa bez tuku, nakrájeného na 3cm kousky, 1/2  cibule, 1/2 lžička mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 špetka šafránu, 1.15 lžičky soli, 6 rozmixovaných rajčat, 7 dkg cizrny (nebo dvojnásobek konzervované), 10 dkg řapíkatého celeru, 1/2 l vody, 8 dkg zelené čočky, 3 lžíce kukuřičné mouky, 3 lžíce vody, koriandrové lístky na podávání, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Olivový olej rozehřejte ve velkém keramickém ohnivzdorném hrnci na mírném ohni. Přidejte maso, jemně nakrájenou cibuli a koření se solí. Za občasného míchání nechte 5-10 minut maso lehce zhnědnout. Přidejte zbytek ingrediencí kromě čočky, kukuřičné mouky, koriandru a citronových klínků. Přidejte vroucí vodu, přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a snižte teplotu na minimum. Nechte vařit hodinu.

www.tacos.cz Do hrnce přidáme čočku, přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 20 minut. Když jsou cizrna, maso a čočka uvařené, smíchejte kukuřičnou mouku v malé misce s vodou a rozmixujte dohladka. Směs kukuřičné mouky vmíchejte do kastrolu. Povařte 5 minut, dokud harira nezhoustne a nezíská sametovou strukturu. Posypte ji nasekaným koriandrem a podávejte horkou s plátky citronu na vymačkání.

vloženo 14.01.2022    zobrazeno 456x    verze pro tisk

Hořící guláš Attila

Hovězí guláš s brambory

Hovězí guláš s fazolemi a houbami

Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí na pivu se slaninovými knedlíky
(Beef and stout stew with bacon dumplings)

Hovězí perkelt s červeným vínem

Hovězí ragú 'miroton'
(Boeuf miroton)

Hovězí ragú na houbách

Hovězí ragú New Orleans

Hovězí tokáň

Hraničářský guláš

Irský guláš

Irský guláš
(Irish stew)