zkopírováno z http://www.tacos.cz Olivový olej rozehřejte ve velkém keramickém ohnivzdorném hrnci na mírném ohni. Přidejte maso, jemně nakrájenou cibuli a koření se solí. Za občasného míchání nechte 5-10 minut maso lehce zhnědnout. Přidejte zbytek ingrediencí kromě čočky, kukuřičné mouky, koriandru a citronových klínků. Přidejte vroucí vodu, přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a snižte teplotu na minimum. Nechte vařit hodinu.
www.tacos.cz Do hrnce přidáme čočku, přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 20 minut. Když jsou cizrna, maso a čočka uvařené, smíchejte kukuřičnou mouku v malé misce s vodou a rozmixujte dohladka. Směs kukuřičné mouky vmíchejte do kastrolu. Povařte 5 minut, dokud harira nezhoustne a nezíská sametovou strukturu. Posypte ji nasekaným koriandrem a podávejte horkou s plátky citronu na vymačkání.