Beef and stout stew with bacon dumplings recept ze stránek www.tacos.cz
knedlíky: 10 dkg uzené slaniny, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžička tymiánu, 12.15 dkg hladké mouky, 1/2 lžička kypřícího prášku do pečiva, 6 dkg hovězího loje, 1/2 žloutek, zelená petrželka, 1/2 lžičky mletého pepře
www.tacos.cz Troubu předehřejte na 160 °C. V kastrolu po slanině rozehřejte olej. Maso nakrájené na 3cm kostky na něm po částech opravdu dobře opečte a pak ho dejte stranou. Vsypte oloupané šalotky, mrkev nakrájenou na velikost šalotek, celer ve velikosti sousta, dobře opečte a pak vmíchejte mouku. Vraťte maso a případnou šťávu zpět do kastrolu, vše dobře promíchejte a poté přilijte vývar a stout. Okořeňte, přidejte tymián a badyán a vše přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a pečte v troubě asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
www.tacos.cz Ragú vyjměte z trouby a rovnoměrně na něj naaranžujte připravené knedlíky. Přiklopte pokličkou a vraťte na 20 minut do trouby, poté zapékejte posledních 10 minut bez pokličky, aby knedlíky zhnědly. Přineste pokrm na stůl v celé jeho kráse. Lžící jej rozdělte do misek a servírujte zelím a bramborovou kaší.