Hovězí guláš s brambory
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg hovězí kližky, 1/2 cibule, 20 dkg brambor, 2 lžíce vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce mleté papriky, kmín, mletý pepř, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme dorůžova, přidáme mletou papriku a po krátkém zamíchání i maso. Osmahneme ještě společně ze všech stran a zalijeme malým množstvím vody. Okořeníme kmínem, pepřem a česnekem rozetřeným se solí. Podléváme vždy, když se šťáva odděluje od tuku. Když maso měkne, přidáme brambory nakrájené na půlměsíčky a guláš více podlijeme. Nezahušťujeme. Podáváme s bílým pečivem v misce nebo na polévkovém talíři bohatě posypané petrželkou.