Brambory na víně
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 80 dkg brambor, 15 dkg vepřového sádla nebo másla, 10 dkg slaniny, 2 středně velké cibule, 3 dkg hladké mouky, 2.15 dl hovězího vývaru i z kostky, 1.15 dl bílého vína, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci na sádle nebo na másle osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce podusíme mouku. Zalijeme hovězím vývarem nebo bujónem, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bílé víno a oškrábané, na čtvrtky překrájené brambory. Dusíme pod pokličkou v troubě 30 - 40 min.