cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brambory na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 15 dkg vepřového sádla nebo másla, 10 dkg slaniny, 2 středně velké cibule, 3 dkg hladké mouky, 2.15 dl hovězího vývaru i z kostky, 1.15 dl bílého vína, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci na sádle nebo na másle osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce podusíme mouku. Zalijeme hovězím vývarem nebo bujónem, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bílé víno a oškrábané, na čtvrtky překrájené brambory. Dusíme pod pokličkou v troubě 30 - 40 min.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3475x    verze pro tisk

Brambory nakyselo

Brambory nakyselo

Brambory nakyselo

Brambory nakyselo s liškami a vejcem

Brambory po čínsku

Brambory s celerem

Brambory s cibulí

Brambory s česnekem

Brambory s rajčaty a vejci v sýrové omáčce

Brambory s těstovinami (Granátnický pochod)

Brambory s vejci

Brambory se čtverečky (Granatyrmarš)

Brukvové brambory

Dušené brambory s kapustou

Dušené brambory s rajčaty

Dušené brambory se smetanou

Dušené brambory se zeleninou

Guláš „pochoutka“

Hráškovo-bramborové kari z Maháráštry
(Maharashtrian ambat vatana rassa)