Bešamelové brambory se slaninou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 80 dkg brambor, 15 dkg anglické slaniny, sůl, cibule, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 37.15 dkg mléka, 3.715 dl vývaru z kostky, mletý pepř, polévkové koření, 10 dkg šunky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, obojí necháme zesklovatět na rozehřátém másle, poprášíme moukou a za stálého míchání opražíme dozlatova. Pomalu přiléváme mléko a vývar, osolíme, opepříme a dochutíme tekutým polévkovým kořením. Šunku nakrájíme na kostičky. Plátky brambor prohřejeme v bešamelu, pokryjeme šunkou a ozdobíme petrželkou.