Brambory na smetaně s vejci
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1.15 kg brambor, 3 dkg oleje, 1/2 cibule, 2 hrsti čerstvých hub nebo houby sušené, 15 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, bobkový list, tymián, sůl, 1/2 l smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 vejce, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme čerstvé houby nebo nabobtnalé houby sušené, přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar z koření, dolijeme vodou, aby brambory byly potopené, osolíme a vaříme. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, a dovaříme. Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do brambor s omáčkou. Sypeme koprem. Pokrm můžeme připravit i bez hub.