cpt. Cook
 

Vepřový bůček s mrkví

Vepřový bůček v čínském zelí

Vepřový bůček v zelenině

Vepřový plátek v alobalu

Vepřový steak z Göcsej

Vepřový závitek s celerem

Vepřový závitek s míchanou zeleninou

Vepřový závitek s pórkem

Vizovický vepřový řízek

Záhorácký závitek

Zapečená kotleta

Zapečená kotleta se sýrem

Zapečené brambory

Zapečené uzené po horňácku

Zapečené vepřové

Zapečené vepřové kotlety na tykvi a bramborách

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapékané medailónky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vepřové kýty, 215 dkg žampiónů, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžíce rostlinného oleje, 4 dkg másla, 1.215 dl smetany, sůl,

omáčka Mornay: 3  žloutky, 8 dkg másla, 1/2 lžička worcestrové omáčky, 10 dkg ementálu, 1/2  citrónu, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, sůl, mletý pepř, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.

www.tacos.cz Připravíme si omáčku Mornay. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, worchester, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu.

www.tacos.cz Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky Mornay, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané zelenou petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2118x    verze pro tisk

Zapékané vepřové maso po finsku

Zatočené kotlety

Závitky se šunkou a pistáciemi
(Involtini di maiale con prosciutto e pistacchi)