Vepřový bůček v čínském zelí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, 1/2 sklenka desertního vína, 1/2 lžíce škrobové moučky, 150 dkg čínského zelí, olej, 2 stroužky česneku, 15 lžic sójové omáčky, vegeta, zelená petrželka, vývar z masoxu, mletý zázvor
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opraný, kůže zbavený bůček nakrájíme na jemné plátky a promícháme se solí, pepřem, škrobem a vínem. Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky. Odleželé maso prudce opečeme na oleji, tuk slijeme, přidáme zelí, zázvor a třený česnek. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou tak dlouho, až zelí zkřehne. Zahustíme škrobem rozmíchaným ve vývaru a znovu krátce podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a sekanou petrželkou a podle chuti dosolíme.