Zapečené vepřové kotlety na tykvi a bramborách
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 8 dkg anglické slaniny, 150 dkg tykve, 1/2 paprika, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 lžičky hořčice, 1/2 hrneček vývaru, olej, 150 dkg brambor, 4 vepřové kotlety, 1/2 lžička mleté papriky, 1/8 l smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Anglickou slaninu rozškvaříme a vyplníme jí dno zapékací misky. Oloupané tykve nastrouháme na hrubém struhadle a slijeme přebytečnou vodu. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme ji s tykví, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Ve vývaru rozmícháme plnotučnou hořčici a přidáme k tykvi. Dobře promícháme. Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nakrájíme je na tenké plátky. Na anglickou slaninu v zapékací misce klademe střídavě vrstvu tykví a brambor. Vrchní vrstvu tvoří tykve. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a po obou stranách prudce osmažíme. Naklademe je na tykve, posypeme sladkou paprikou a dáme do trouby zapéci. Zapékáme 40 minut. Před dokončením zalijeme smetanou a necháme prohřát. Podáváme s vařeným bramborem.