4 porce: 4 vepřové řízky, sůl, 1
/2 vejce, 1
/2 bílek, strouhanka, olej na smažení,
Náplň: 2 lžíce drůbežích jater, 1/2 lžíce cibule, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžíce slaniny, 1/2 žloutek, 1/2 lžíce strouhanky, 1/2 lžička mléka, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava náplně: Naškrábanou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, petrželku a jatýrka slabě opečeme. Po odstavení z ohně přimícháme mléko, vláčnou strouhanku a žloutek, osolíme a opepříme. Řízky odblaníme, naklepeme, osolíme, potřeme nádivkou, srolujeme a sepneme jehlicí. Pak je obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a bílku a strouhance. Smažíme je zvolna ve vyšší vrstvě oleje. Hotové dáme na papírové ubrousky okapat.
www.tacos.cz Přílohy: opečené brambory, saláty nebo bramborová kaše sypaná na sucho opraženou strouhankou a pokapaná máslem, nebo dušený hrášek s karotkou.