Vepřový závitek s celerem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 3 dkg oleje, 3 vejce, 20 dkg sterilovaného celeru, 15 dkg kapie, 15 dkg rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 4 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a prohřejeme.