Záhorácký závitek
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg vepřového bůčku, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 15 dkg tuku, 15 dkg slaniny, 15 dkg cibule, 215 dkg kysaného zelí, kmín, 1/2 lžička moučkového cukru, 2.15 dkg hladké mouky, 2.15 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvičce osmahneme nakrájenou slaninu, zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme vyprané a překrájené zelí, okmínujeme, osolíme, přisladíme a krátce podusíme. Prochladlou směs navršíme na plátky masa, zatočíme a spíchneme párátky. Závitky osolíme, poprášíme moukou a vložíme do vymazaného pekáčku, zprudka opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu přecedíme.