Zapečené uzené po horňácku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg uzeného masa (krkovičky), 715 dkg vařených brambor, sůl, kmín, 12.15 dkg vepřového sádla, 115 dkg cibule, 150 dkg kysaného zelí, 215 dkg smetany, 3 vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uzenou krkovici uvaříme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Uvařené brambory nakrájíme na plátky, smícháme se solí a kmínem a s částí usmažené cibulky. Kyselé zelí uvaříme, osolíme a promícháme se zbylou cibulkou. Do pekáčku vymaštěného sádlem klademe vrstvu brambor, zelí, masa, opět zelí, navrch brambory, zalijeme rozšlehanou smetanou s vejci a v horké troubě zapečeme. Podáváme s hlávkovým salátem.