Vepřové kotlety po španělsku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 vepřové kotlety, 2 lžíce másla, 1/2 cibule, 3 dl rajčatového protlaku, 2.15 dl bílého vína, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 bobkový list, 3 lžíce nasekané zelené petrželky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozpálíme máslo a na něm krátce osmahneme kotlety. Kotlety přeneseme do misky a držíme v teple. Na zbylém omastku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme rajčatový protlak, víno, tymián, bobkový list a sůl s pepřem. Do pánve vrátíme kotlety, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni 1 hodinu. Podáváme posypané směsí petrželky, nadrobno nasekaného česneku a strouhané citrónové kůry.