Vepřové kotlety na pomerančích
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 vepřové kotlety, 1/2 dl pomerančové šťávy, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžička karí koření, 2 pomeranče oloupané a nakrájené na kolečka, 1/2 lžíce škrobové moučky, 1/2 lžíce vody, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, olej ve spreji
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pánev postříkáme olejem, rozpálíme a kotlety zprudka osmahneme po obou stranách. Přidáme pomerančový džus, med a karí koření, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 30 minut. Kotlety vyndáme a držíme v teple. Solamyl rozmícháme ve vodě a pomalu nalijeme do omáčky. Směs 3 minuty povaříme, přidáme nakrájené pomeranče a petrželku, prohřejeme a nalijeme na kotlety.