Vepřové kotlety po španělsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 vepřové kotlety, 2 lžíce másla, 1 cibule, 3 dl rajčatového protlaku, 2.5 dl bílého vína, 1 lžička tymiánu, 1 bobkový list, 3 lžíce nasekané zelené petrželky, 2 stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme máslo a na něm krátce osmahneme kotlety. Kotlety přeneseme do misky a držíme v teple. Na zbylém omastku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme rajčatový protlak, víno, tymián, bobkový list a sůl s pepřem. Do pánve vrátíme kotlety, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni 1 hodinu. Podáváme posypané směsí petrželky, nadrobno nasekaného česneku a strouhané citrónové kůry.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka