cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Itálie - Lombardie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tagliolini v tatarské omáčce

Tagliolini in salsa tartara

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg tagliolini ze semoliny, 10 dkg smetany, 2  žloutky, 6 dkg nakládaných okurek, 15 dkg sladkokyselých nakládané cibulky, 3 dkg kaparů, 10 g hořčice, tvrdý sýr Grana Padano, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakládané cibulky a okurky nahrubo nakrájíme, také kapary. Cibulky si můžeme připravit i doma, když malé oloupané kousky povaříme ve směsi vody, cukru, octa a soli, dokud se tekutina nesvaří a nezískají jantarovou barvu. Na pánev nalejeme čerstvou smetanu (můžeme to zkusit i s kuřecím nebo zeleninovým vývarem a s rozpuštěným oříškem másla) a přivedeme ji k varu, potom přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme tekutinu odpařovat, až docílíme krémové konzistence, dochutíme troškou hořčice. Těstoviny tagliolini vaříme podle výrobce, asi 8 minut. Po scezení je přidáme na pánev a promícháme s omáčkou a s několika lžícemi vody z těstovin, přimícháme žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Servírujeme je na talíř do úhledné kopky namotané pomocí vidličky ve velké naběračce. Zalejeme zbylou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem grana padano.

www.tacos.cz šéfkuchař Enrico Bartolini - Ristorante 'Le Robinie' Montescano

vloženo 10.03.2012    zobrazeno 1969x    verze pro tisk

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku