zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakládané cibulky a okurky nahrubo nakrájíme, také kapary. Cibulky si můžeme připravit i doma, když malé oloupané kousky povaříme ve směsi vody, cukru, octa a soli, dokud se tekutina nesvaří a nezískají jantarovou barvu. Na pánev nalejeme čerstvou smetanu (můžeme to zkusit i s kuřecím nebo zeleninovým vývarem a s rozpuštěným oříškem másla) a přivedeme ji k varu, potom přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme tekutinu odpařovat, až docílíme krémové konzistence, dochutíme troškou hořčice. Těstoviny
tagliolini vaříme podle výrobce, asi 8 minut. Po scezení je přidáme na pánev a promícháme s omáčkou a s několika lžícemi vody z těstovin, přimícháme žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Servírujeme je na talíř do úhledné kopky namotané pomocí vidličky ve velké naběračce. Zalejeme zbylou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem grana padano.
www.tacos.cz šéfkuchař Enrico Bartolini - Ristorante 'Le Robinie' Montescano