cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny a salsa di pomodoro

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 715 dkg rajčat, 1/2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. V časové tísní můžete využít výhod loupaných rajčat z konzervy. Bazalku nadrobno nasekáme.

www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájená rajčata a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

vloženo 12.09.2008    zobrazeno 3275x    verze pro tisk

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku