cpt. Cook
 

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špenát zapečený s těstovinami a uzeninou

Špenátové lasagne na pánvi

Špenátový nákyp s nudlemi

Tagliatelle alla zucca e ricotta
(Tagliatelle s dýní a ricottou)

Tagliatelle con funghi
(Nudle s houbami)

Tagliatelle s ančovičkami a strouhankou
(Tagliatelle con mollica di pane e acciughe)

Tagliatelle s lesními houbami a burratou

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini s omáčkou „Pesto“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 1/2 hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce zlehka opražených piniových semínek, 15 dkg parmazánu, 15 dkg jemně strouhaného mančského sýra, 1/2 sklenka extra virgin olivového oleje, sůl, bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozetřeme v moždíři česnek, piniové oříšky a bazalku se špetkou pepře a troškou soli tak, aby si bylinky zachovaly svoji zelenou barvu. Přidáme strouhaný sýr a dobře promícháme. Pak v malých dávkách přidáváme olej a neustále mícháme, dokud se nevytvoří velmi soudržný jemný krém.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme připravenou zelenou omáčkou. Podáváme teplé, strouhaný sýr zvlášť.

www.tacos.cz Poznámka: Podle tradičního předpisu se má spolu s těstovinou vařit jeden brambor nakrájený na drobné proužky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1947x    verze pro tisk

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem