zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme mleté maso na sádle, oleji, másle a na drobně pokrájené zelenině. Když tato směs dostane správnou barvu, přidáme pokrájené houby, předem namočené do trošky vlažné vody. Svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme procezená oloupaná rajčata bez semínek. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi půl hodiny na mírném ohni. V případě potřeby podlejeme trochou teplé vody, aby se omáčka příliš nezahustila.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a ochutíme troškou parmezánu a připravenou omáčkou. Parmezán podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.