cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini s tuňákem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 215 dkg tuňáka v oleji, 10 dkg rajské omáčky připravené zvlášť, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka petržele, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a petrželku jemně pokrájené a nakonec tuňáka, odkapaného a rozdělaného na kousky. Chvilku obsah pánve zlehka posmažíme a přidáme rajskou omáčku. Osolíme, opepříme a necháme vařit na mírném ohni asi pět minut.

www.tacos.cz Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, občas ji zamícháme a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Těstovinu necháme odkapat a ochutíme připravenou omáčkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2170x    verze pro tisk

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku