cpt. Cook
 

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 215 dkg ricotty, 1/2  cibule, 715 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme.

www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme polovinu bazalky a po chvilce nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka a pozvolna do ní vmícháme ricottu a nakonec přidáme ještě trochu bazalky, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme krémovou rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2273x    verze pro tisk

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)

Těstoviny s parmskou šunkou
(Pasta con salsa al prosciuto)

Těstoviny s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli

Těstoviny s tuňákem a černými olivami
(Pasta al tonno e olive nere)

Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s vlašskými ořechy
(Pasta con salsa di noci)

Těstoviny se zalisovanou petrželkou