cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny po sicilsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 2  lilky, 150 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Středně velké lilky nakrájíme na plátky, osmahneme je na olivovém oleji, potom k nim přidáme nakrájený česnek, pokrájená loupaná rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.
vloženo 12.09.2008    zobrazeno 2261x    verze pro tisk