zkopírováno z http://www.tacos.cz Při vysoké teplotě v pánvi smícháme olivový olej s nakrájenou jarní cibulkou nebo cibulí. Mícháme asi 8 minut nebo dokud cibulka není měkká a nezačíná zlátnout. Přidáme nasekanou petrželku a zelený hrášek (předem povařený ve vodě, čerstvý 5 minut, mražený 7 minut) a vaříme další 3 minuty, dokud není hotový. Těstoviny (k hrášku jsou nejlepší diteli nebo tubetti, ale můžeme podle chuti použít i mušličky, špagety, tagliarini či fettucine) uvaříme al dente v hojném množství osolené vody podle doporučení výrobce. Ditali jsou asi 1 cm krátké trubičky, tubetti je označení trubiček jen o kousek delších.
www.tacos.cz Když jsou uvařené, scedíme je a vrátíme do hrnce. Šálek scezené vody po vaření si odložíme. Hrnec dáme na malý plamen a těstoviny promícháme s polovinou omáčky. Pokud je směs příliš suchá, přidáme trošku z odložené vody. Pak plamen vypneme a vmícháme polovinu strouhaného sýra pecorino. Nalejeme těstoviny do teplé servírovací mísy, nebo dáme rovnou na talíře jednotlivé porce. Přelejeme zbývajícím hráškem s omáčkou a ihned podáváme, zbytek sýra servírujeme na posypání a přidáme mlýnek s pepřem.