těsto: 18 dkg hladké mouky, 9 dkg semoliny, 9 dkg krupice, 3 vejce pokojové teploty, 1/2 žloutek, 2 lžíce vlažné vody, hladká mouka potřebná při válení, 1/2 hrst zelené petrželky,
na dochucení: 10 dkg másla, 1/2 hrst šalvěje, parmazán
www.tacos.cz Těsto rozválíme strojkem na těstoviny na nejtenčí tloušťku, jaká jde nastavit. Pruhy těsta nařežeme na stejnou délku. Jeden vždy položíme na pomoučený vál a poklademe omytými lístky petrželky (mohou být trochu vlhké) těsně k sobě, ale tak aby byly kousek od krajů. Opatrně přeložíme druhým plátem těsta a rukama přimáčkneme k sobě, lehce zvnějšku pomoučíme. Na strojku nastavíme větší tloušťku a těsto opatrně strojkem projedeme, aby se spojilo. Postupně tloušťku zmenšujeme zase až do nejtenčí, těsto se prodlužuje a lístky s ním a vytvářejí v něm krásnou strukturu. Hotové krájíme na čtverečky o straně asi 4 cm (do polévky i menší). Můžeme je také sušit do zásoby, podávat v čistém vývaru. Čerstvé jsou nejlepší uvařené 3 - 4 minuty al dente, podávané se šalvějovými lístky v hnědém másle a zasypané strouhaným parmazánem