cpt. Cook
 

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem

Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  28 dkg těstovin, 20 dkg brokolice, 20 dkg tresky, 2 dkg piniových semínek, několik snítek kopru, 1/2 stroužek česneku, 4 dkg semínek amarantu, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte čísté filé na kostky, jemně osolte a zasypte sekaným koprem. Zakryjte a přeneste do chladničky na půl hodiny. Omyjte brokolici, očistěte ji a nalámejte na malé kousky, vhodné pro rychlé uvaření. Piniová semínka opražte v pánvi nasucho. Těstoviny mezze maniche (krátké trubky) dejte vařit do velkého množství osolené vody. Asi 6 minut před koncem přidejte brokolici a vařte ji dál s těstovinami. Mezitím na oleji osmažte drcený česnek, přidejte kousky ryby a několik minut povařte. Do jiné pánve s nepřilnavým povrchem nasypte hrst amarantu, zakryjte, občast protřeste a na středním plameni počkejte, dokud nezačne pukat jako popcorn. Slejte vodu z těstovin, přeneste je do pánve s treskou a pár minut na vyšším plameni nechte chytit chuť. Při podávání posypejte porce amarantem a piniemi.

www.tacos.cz

vloženo 16.11.2017    zobrazeno 1587x    verze pro tisk

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)

Těstoviny s parmskou šunkou
(Pasta con salsa al prosciuto)

Těstoviny s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli

Těstoviny s tuňákem a černými olivami
(Pasta al tonno e olive nere)

Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s vlašskými ořechy
(Pasta con salsa di noci)

Těstoviny se zalisovanou petrželkou