cpt. Cook
 

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s paprikovou omáčkou

Salsa ai peperoni

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 1/2  zelené papriky, 1/2  žluté papriky, 1/2  červené papriky, 4  ančovičky, 1/2 dl panenského olivového oleje, 1/2 lžička kaparů, 1/2 stroužek česneku, 1/2  feferonka, sůl, zelená petrželka na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Papriky opečeme v troubě, na grilu nebo na plotýnce sporáku, až jim zčerná slupka. Na chvíli je uzavřeme do mikrotenového sáčku a potom oloupeme. Nakrájíme je na tenké proužky a dál na malé kostičky. Postupně nakrájíme na drobno i oloupaný česnek, kapary a feferonku s ančovičkami. Krátké těstoviny uvaříme al dente, vodu slijeme, propláchneme je pro schlazení studenou vodou a v míse promícháme s olivovým olejem. Přidáme většinu z připravených nasekaných surovin, lehce promícháme, případně dosolíme. Podáváme zakápnuté olejem, navrch dáme pár kousků kapar, trošku zbylých paprik a posypeme sekanou petrželkou.
vloženo 12.03.2012    zobrazeno 2124x    verze pro tisk

Těstoviny s parmskou šunkou
(Pasta con salsa al prosciuto)

Těstoviny s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli

Těstoviny s tuňákem a černými olivami
(Pasta al tonno e olive nere)

Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s vlašskými ořechy
(Pasta con salsa di noci)

Těstoviny se zalisovanou petrželkou