cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny chiancaredde s vodnicí

Chiancaredde con le cime di rapa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg těstovin chiancaredde, 1/2 kg vodnice, 3  ančovičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy vodnice odřízneme, odstraníme vnější zvadlé a nakrájíme nahrubo. Dáme je vařit do osolené vody. Na hlubší pánvi na oleji osmahneme krátce rozdrcený česnek a kousky ančoviček, až se rozpustí. Pak ocedíme vodnici a přidáme na pánev. Ve stejné vodě (případně i současně s vodnicí) uvaříme tradiční apulijské ručně vyráběné těstoviny chiancaredde (palcem rozmáčknutá kolečka o průměru asi 4 cm) a hotové je zcezené přidáme ke směsi. Někdy se servíruje ještě s miskou osmahnuté strouhanky.
vloženo 02.04.2010    zobrazeno 1949x    verze pro tisk

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku