cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny arrabbiata

Pasta all'arrabbiata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin, 60 dkg zralých rajčat, 2 dl olivového oleje, 4 dkg červené cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2  feferonka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omáčka arrabbiata je charakteristická spojením pálivé papričky a rajčatové omáčky. Toto je jen jedna z mnoha variant. Rajčata krátce blanšírujeme, oloupeme slupku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nahrubo. Oloupeme cibuli a česnek a zvlášť je najemno nakrájíme. Cibuli opatrně osmažíme na oleji, potom přidáme česnek a nasekanou feferonku, chvíli společně promícháme a potom přidáme rajčata. Dosolíme a povaříme asi 15 - 20 minut. Těstoviny uvaříme al dente a po zcezení je na pánvi promícháme s omáčkou a nasekanou petrželkou.
vloženo 16.03.2012    zobrazeno 2442x    verze pro tisk

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku