cpt. Cook
 

Špagety s krevetami

Špagety s křepelkami

Špagety s lilky

Špagety s lososem

Špagety s mandlovým pestem a sardinkami
(Spaghettoni al pesto di mandorle con sardine)

Špagety s mangoldem
(Pasta con le bietole)

Špagety s máslem a sýrem

Špagety s masovou omáčkou

Špagety s mušlemi

Špagety s omáčkou pesto

Špagety s omáčkou pesto

Špagety s pecorinem, pancettou a pórkem

Špagety s rajčatovým protlakem a sýrem

Špagety s rajčaty

Špagety s rajskou omáčkou

Špagety s rajskou omáčkou

Špagety s růžičkovou kapustou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s rybí omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg ryb (hlava ďasa mořského, hlava tresky, cabracho, čerstvý losos, losůsci), 12  slávek jedlých, 40 dkg loupaných pokrájených rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 křehká šťavnatá mrkev, 1/2  bobkový list, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem připravíme rybí vývar: dáme vařit do vody půlku cibule, mrkev a nakrájený celer. Přidáme lžičku soli, několik bobulek pepře a jeden bobkový list. Když voda začne vřít, vložíme do ní ryby a slávky, nejprve hlavy a ryby, které se vaří pomalu. Když jsou všechny ryby uvařeny, stáhneme je z ohně. Opatrně oddělíme maso a umeleme ho na strojku. Ponecháme stranou půlku slávek a jednu lasturu. Vodu z ryb procedíme a odstavíme.

www.tacos.cz Pak připravíme omáčku: osmahneme na oleji zbytek cibule a česnek, drobně pokrájené. Když začnou dostávat nazlátlou barvu, přidáme rajčata, procezená a zbavená semínek. Necháme je na několik minut osmahnout, pak přidáme rybí vývar. Necháme povařit asi patnáct minut na mírném ohni. Přidáme mleté rybí maso, dobře promícháme, osolíme podle chuti a povaříme ještě pět minut.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji hned okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme horkou rybí omáčkou. Hojně ozdobíme posekanou petrželkou a slávky rozložíme po obvodu mísy.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2498x    verze pro tisk

Špagety s tuňákem

Špagety se sardinkami