Těstoviny chiancaredde s vodnicí - recept cpt. Cooka
Chiancaredde con le cime di rapa
4 porce: 30 dkg těstovin chiancaredde, 1 kg vodnice, 3 ančovičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl
Listy vodnice odřízneme, odstraníme vnější zvadlé a nakrájíme nahrubo. Dáme je vařit do osolené vody. Na hlubší pánvi na oleji osmahneme krátce rozdrcený česnek a kousky ančoviček, až se rozpustí. Pak ocedíme vodnici a přidáme na pánev. Ve stejné vodě (případně i současně s vodnicí) uvaříme tradiční apulijské ručně vyráběné těstoviny
chiancaredde (palcem rozmáčknutá kolečka o průměru asi 4 cm) a hotové je zcezené přidáme ke směsi. Někdy se servíruje ještě s miskou osmahnuté strouhanky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka