cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini se 4 sýry podle Terky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 7.15 dkg čerstvého másla, 15 dkg strouhaného parmazánu, 10 dkg gruyèru, 15 dkg ementálu, 15 dkg holandského sýra (nebo galicijského), sůl, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství horké vody, osolené o trochu víc než normálně. Zatímco se těstovina vaří, nakrájíme sýry na tavení (gruyére - ementál - holandský) na nudličky a vložíme je do nahřáté mísy. Rozpustíme máslo ve vodní lázni.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji trochu odkapat a ještě ukapávající ji vhodíme do mísy se sýry. Přidáme polovinu rozpuštěného másla a hodně čerstvě umletého pepře. Ihned zamícháme. Pak přidáme druhou půlku másla a strouhaný parmezán. Promícháme a podáváme hodně teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2039x    verze pro tisk

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku