cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

scialatielli

strangozzi

stringozzi

tagliatelle

tagliolini

recept ze stránek www.tacos.cz
tagliolini: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tagliolini [taljo`liny] jsou úzké proužky dlouhé jako špagety, pásky nejsou tlustší než 1 mm a jejich šířka bývá kolem 3 mm. Pocházejí z oblasti Molise, vyrábějí se z vaječného těsta a používají nejčastěji čerstvé s omáčkami, rybami nebo v polévce. Lze se setkat také s názvem tagliarini.
vloženo 13.03.2010    zobrazeno 5227x    verze pro tisk

tajarin

trenette

tripolini

troccoli

vermicelli