cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

scialatielli

strangozzi

stringozzi

tagliatelle

tagliolini

tajarin

recept ze stránek www.tacos.cz
tajarin: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tajarin [tadžarin] je označení tradičních piemontských čerstvých vaječných těstovin (historicky až 20 žloutků na kilogram mouky, dnes kolem 4 vajec). Jde o dlouhé pásky typu tagliatelle. Podávají se například s ragú z kuřecích jater, nebo s máslem, lanýži a parmezánem.
vloženo 13.03.2010    zobrazeno 4997x    verze pro tisk

trenette

tripolini

troccoli

vermicelli