cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

scialatielli

strangozzi

stringozzi

tagliatelle

tagliolini

tajarin

trenette

tripolini

troccoli

vermicelli

recept ze stránek www.tacos.cz
vermicelli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dlouhé kulaté těstoviny, tenčí než běžné špagety, ale silnější než cappellini, v překladu přibližně malí červíci, název pochází ze 14. století z oblasti Toskánska. Jsou rozšířené všude, ale každá oblast pro ně má jiné pojmenování: v Bologni se těmto tenkým špagetám řikalo orati, v Benátkách minutelli, v Mantově pancardelle a v Římě fermentini. Jejich ještě tenčí varianta se označuje vermicellini, ty jsou tenké jako fedelini.
vloženo 07.11.2009    zobrazeno 3554x    verze pro tisk