Pražský guláš
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg zadního hovězího nakrájeného na kostky, 115 dkg telecího masa nakrájeného na kostky, 115 dkg vepřového plecka nakrájeného na kostky, 150 dkg cibule nakrájené nahrubo, 10 dkg rostlinného tuku, 8 lžic rajčatového protlaku, 2.15 dl bílého vína, 2.15 dl kysané smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hluboké pánvi na rozpáleném tuku osmažíme cibuli do zlatova. Přidáme hovězí maso a krátce osmahneme. Přidáme sůl a rajský protlak, oheň snížíme na minimum, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Přidáme telecí a vepřové maso a dusíme další 1 hodinu. Přilijeme víno a dusíme dalších 30 minut. Pomalu vmícháme kysanou smetanu, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.