cpt. Cook
 

Okurkové ragú s houbami a masem

Perkelt z párků

Perkelt z párků

Perské ragú

Pikantní guláš

Pikantní hovězí ragú

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pivovarský tokáň

Plzeňský guláš

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru

Slow-cooked pork, cider and sage hotpot

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  4 lžíce olivového oleje, 1/2 kg na kostky nakrájeného vepřového plecka, 2 dkg másla, 4  pórky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 15 dl cideru, 4 dl kuřecího vývaru, 2  bobkové listy, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2 hrst šalvěje, 2 dl smetany, 40 dkg brambor, 40 dkg batátů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polovinu oleje zahřejte v hluboké pánvi nebo ohnivzdorném hrnci a postupně, po dávkách, na něm smažte kousky vepřového ze všech stran a hotové odkládejte na teplý talíř. Pokud je třeba, přidejte pod další dávku opět trochu oleje. Když je všechno maso orestované, přidejte opět olej a trochu másla a osmahněte polovinu očistěných a na kolečka nakrájených pórků se špetkou soli, dokud nezměkne, asi 10 minut. Pak přidejte drcený česnek a po minutě zamíchejte i mouku. Přilévejte postupně po troškách cider, rozmíchejte na dně přismahnuté příškvarky. Zalijte vývarem, přidejte maso a bobkový list, zpola zakryjte pokličkou a nechte pomalu bublat něco přes hodinu, maso nemá být uplně měkké, dojde později při zapékání. Tuto fázi můžete udělat den předem.

www.tacos.cz Troubu předehřejte na 200 stupňů, pár minut nechte případně odpařit omáčku, neměla by být příliš řídká, aby se v ní brambory neutopily. Vmíchejte nasekanou petrželku a šalvěj, zbývající pórek a smetanu, dosolte. Oba druhy brambor oloupejte a nakrájete na plátky o síle 2 mm. Kolečka brambor i sladkých brambor klaďte na povrch na střídačku v soustředných kruzích nebo náhodně podle nálady. Pokryjte kousky másla a pečte hodinu až hodinu a půl, dokud nejsou brambory měkké a zlaté. Na posledních 10 minut přidejte nahoru pár lístků šalvěje a zastříkněte olejem. Po vytažení z trouby nechte před podáváním 10 minut odpočinout. Jídlo lze také připravit v malých jednoporcových zapékacích miskách.

vloženo 03.10.2019    zobrazeno 1293x    verze pro tisk

Pražský guláš

Ragú z telecího
(Blanquette de veau)

Rumunský guláš

Rybí paprikáš

Řecký guláš

Segedín z uzeného kuřete

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Sekulský guláš

Selský vepřový guláš s křenem