Slow-cooked pork, cider and sage hotpot recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Troubu předehřejte na 200 stupňů, pár minut nechte případně odpařit omáčku, neměla by být příliš řídká, aby se v ní brambory neutopily. Vmíchejte nasekanou petrželku a šalvěj, zbývající pórek a smetanu, dosolte. Oba druhy brambor oloupejte a nakrájete na plátky o síle 2 mm. Kolečka brambor i sladkých brambor klaďte na povrch na střídačku v soustředných kruzích nebo náhodně podle nálady. Pokryjte kousky másla a pečte hodinu až hodinu a půl, dokud nejsou brambory měkké a zlaté. Na posledních 10 minut přidejte nahoru pár lístků šalvěje a zastříkněte olejem. Po vytažení z trouby nechte před podáváním 10 minut odpočinout. Jídlo lze také připravit v malých jednoporcových zapékacích miskách.